Hrvatski
| 05.12.2009 u 17:35 sati |
 • Share

Otvorite vrata građanima

Infosistem d.d. je razvio niz informatičkih rješenja čije funkcionalnosti pokrivaju poslovne procese karakteristične za lokalnu samoupravu. Svako od rješenja može biti i pojedinačno implementirano te integrirano u postojeći informatički sustav pojedinog grada ili županije u skladu s potrebama korisnika. IZAK je informatičko rješenje kojim se prati izdavanje akata iz područja prostornog uređenja i gradnje. U sklopu rješenja su podržani poslovni procesi zaprimanja, urudžbiranja i obrade zahtjeva te izdavanja rješenja. e-uredi je informatičko rješenje za podršku poslovnim procesima zaprimanja i evidentiranja akata u Pisarnici i svim odjelima. Rješenje ONTIS omogućava provođenje objedinjenog obračuna i naplate svih troškova stanovanja jednog korisnika ili vlasnika prostora, a rješenjem SocSkrb su informatizirani poslovni procesi iz područja socijalne skrbi. Tvrtka Infosistem kao Oracle Certified Partner između ostalog je specijalizirana i za konzalting, implementaciju i održavanje Oracle e-Business Suite rješenja u javnom sektoru.

Sva navedena rješenja su implementirana u Gradu Rijeci, a dio njih u Gradu Osijeku te u Vukovarsko – srijemskoj županiji. Izvjesno je da će tokom 2010. ova referentna lista biti nadopunjena sa novim korisnicima kao i razvojem novih rješenja kod postojećih klijenata.

Modernizacija kolanja dokumentacije u upravi – što to zapravo znači?

Najkonkretnije, gradonačelnik Rijeke, Vojko Obersnel, potpisao je sjednicu Poglavarstva iz Kine, tisuće kilometara udaljen od Rijeke. Sjednicu je potpisao elektroničkim potpisom, a ubrzo nakon toga to je objavljeno na Portalu Grada. To je omogućio projekt eSjednica. Riječ je o rješenju za elektronsko upravljanje dokumentima koji su Infosistem i Grad Rijeka razvijali tri godine. Svi pisani dokumenti se u pisarnici skeniraju i tako prevode u digitalni oblik koji dalje kruži Uredima Grada. Zaposlenici zaduženi za pojedine predmete dobivaju dokumente u digitalnom obliku u svoje sandučiće elektroničke pošte i na isti način ih prosljeđuju dalje po završetku svojega dijela posla.

Dokumenti se potpisuju digitalnim potpisom. Na taj je način neupitno ubrzan rad gradske uprave, a samim time i veća učinkovitost te ostvarena transparentnost rada u svim segmentima poslovanja.

Otvaramo Upravu prema građanima!

Glavni ciljevi IT projekata u javnoj upravi su bolja integracija i međusobna suradnja svih segmenata uprave i omogućavanje nadležnima (gradonačelnici, župani i sl.) da učinkovitije upravljaju poslovnim procesima, ali i građanima da se uz korištenje suvremenih tehnologija aktivnije uključuju u rad gradske uprave. U listopadu su na Skupštini Udruge gradova dodijeljene nagrade projekta LOTUS koji su tijekom ožujka i travnja provodili GONG i Udruga gradova RH. Istraživanje je pokazalo da samo 16 posto od ukupno 556 gradova i općina u Hrvatskoj zadovoljava kriterije transparentnosti, a najvišu ocjenu dobila je Rijeka osvojivši 8,8 od mogućih 10 bodova. Infosistem, dugogodišnji partner Grada Rijeke, razvio je informatička rješenja koja su zasigurno pomogla ovom zavidnom plasmanu.

Pogledajte rješenja za ovaj sektor na: http://www.infosistem.hr/kat/drzavna-uprava-lokalna-samouprava/

Ivana Šibla 15 10 020 Zagreb Tel: +385 (0)1 65 00 111

 • April 2018
  M T W T F S S
  « Mar    
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  30  

KUTAK ZA KORISNIKE

Primjedbe i pohvale javite na e-mail

Već 10 godina potvrđujemo kvalitetu!