Hrvatski
| 28.11.2013 u 10:11 sati |
 • Share

Unisys Stealth – uspješna implementacija

Infosistem d.d., jedan od vodećih regionalnih sistem integratora, uspješno je u vodećoj hrvatskoj banci impelmentirao vodeće svjetsko sigurnosno rješenje našeg strateškog partnera – Unisys Stealth.

Rješenje je izgrađeno prema zahtjevima  Ministarstva obrane Sjedinjenih Američkih Država, a osim u  financijskoj i vojnoj industriji koristi se za cloud servise u komercijalnom sektoru kao npr. kod globalne kompanije Amazon.

Strateški pravci IT-a vode k transformaciji data centara u smislu pojednostavljenja postojećih procesa i sve veće podrške mobilnoj radnoj snazi. U takvim uvjetima treba osigurati integritet i tajnost mrežnih podataka unutar zajedničke infrastrukture. Unisys Stealth omogućuje korisnicima, podacima i infrastrukturi nevidljivost (nedostupnost) za cyber-kriminal. Stealth, razvijen za USA DoD (Department of Defense) za sigurnost osjetljivih informacija, dobio je EAL-4+ certifikat za zaštitu ‘data-in-motion’ kroz bilo koji tip mreže, bez obzira radi li se o privatnoj ili javnoj mreži. Stealth više nije ograničen na vojni sektor. Sada se može koristiti i u javnom sektoru i komercijalnim tvrtkama.

 • Podacima, korisnicima i data centrima pruža ‘nevidljivost’ prema vanjskom svijetu
 • Sigurno štiti korisnike, mreže i data centre
 • Sigurnost bez presedana u uvjetima koji ne traže skupu rekonfiguraciju mreže

Pogledajte video:

http://<a href="https://youtu.be/nzkIdrfjnII">www.youtube.com/embed/nzkIdrfjnII</a>-SDE&feature=player_embedded

Unisysov STEALTH Solution suite je jedinstven, jer omogućuje korisnicima povećanje sigurnosti podataka, dok u isto vrijeme imamo pojednostavljeni sigurnosni management.

Stealth je dizajniran za zaštitu ‘data-in-motion’ kroz čitav enterprise: LAN, WAN, wireless, 3G, 4G i satelitske mreže, bilo da se radi o privatnim ili javnim, pomažući u zaštiti vrijednih entiteta unutar data centra (DATA-CENTAR SEGREGATION: korištenjem COI) i multi-site poduzeća (REGIONAL ISOLATION : korištenjem COI).

U slučaju ‘cyber’ napada, Unisysov Stealth Solution Suite štiti korisnika od istih na način da je korisnik apsolutno nevidljiv za napadača. Ovakvo rješenje se može implementirati na postojećoj infrastrukturi, kao zaštitni EXTRA-layer za senzitivne podatke. Na taj način se uz male troškove postiže poboljšana zaštita, a za samu mrežu stvar je transparentna. Flat-mreže mogu se virtualno povezati korištenjem Stealth Security, a fizički povezane mreže mogu se virtualno segmentirati pomoću Stealth Cryptography.

Stealth solution, razvijen za sigurnosne DoD-zahtjeve, počinje s FIPS-140 Level 2 certificiranim AES 256 enkripcijom, ali istovremeno dodaje ‘proprietary’ tehnike u smislu kreiranja komunikacijskih tunela, nevidljivih za sve osim za predefinirane učesnike jednog ‘secure communitya’.

Novost: 

BLUE BELL, Pa., April 18, 2016 – Unisys Corporation  je objavila da je Unisys Stealth(cloud)™ rješenje od danas dostupno i na Microsoft Azure platformi omogućujući tako jednostavnu implementaciju i širenje višestruko nagrađivanog Unisys Stealth mikro-segmentacijskog sigurnosnog rješenja iz korisničke IT poslovne okoline na Azure oblak.

Proširujući sigurnosne tehnologije koje je Microsoftovu ugradio u Azure oblak, Unisys Stealth dodaje dodatne sigurnosne protumjere, ujedinjuje upravljanje sigurnošću unutar IT okoline korištenjem oblaka, i kreira visoko efikasan link za transfer IT poslova/procesa u Azure oblak na siguran, efikasan i troškovno isplativ način.

Unisys Stealth rješenje pruža dodatnu zaštitu podataka i aplikacija na  Azure platformi korištenjem enkripcije i tehnike mikro-segmentacije mreže bazirane na identitetu korisnika – novom pristupu sigurnosti koji dozvoljava korporacijama da brzo i lagano podjele fizičku mrežu na tisuće logičkih mikro segmenata. Čak i u slučaju infiltracije pojedinog mikro-segmenta, napadači neće biti u stanju proširiti se na ostale dijelove korporativne IT okoline. Dodatno, korporacije koje žele dinamički proširiti svoje IT infrastrukturu na Azure mogu jednostavno postići koristeći XDC (extended data center) sposobnosti Unisys Stealth-a koji automatizira prebacivanje sigurnosno osjetljivih poslova/procesa iz privatnih podatkovnih centara direktno u Azure oblak, štedeći im novac i vrijeme.

Više informacija pogledajte na linku: http://www.networkworld.com/slideshow/125920/products-of-the-week-102813.html#slide6

Ivana Šibla 15 10 020 Zagreb Tel: +385 (0)1 65 00 111

 • April 2018
  M T W T F S S
  « Mar    
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  30  

KUTAK ZA KORISNIKE

Primjedbe i pohvale javite na e-mail

Već 10 godina potvrđujemo kvalitetu!