Upravljanje informacijskom sigurnošću – Eramba

Kada se radi o informacijskoj sigurnosti, svaka tvrtka ima svoj strateški cilj. Da bi stigla do tog cilja treba ostvariti taktičke planove, što zahtijeva da svakodnevne operacije (aktivnosti) organiziramo i vodimo u smjeru realizacije taktike.

                                             Operacija => Taktika => Strategija

U praksi to znači da svi zaposlenici – razni profili ljudi, različitih poslovnih specijalnosti – budu educirani i svjesni svojih prava i obaveza, kako bi mogli surađivati na ostvarivanju strateških ciljeva.

Kada upravljamo informacijskom sigurnošću trebamo voditi računa o različitim rizicima, regulativama (npr. GDPR, NIS i sl.), standardima (ISO 27001, NIST, PCI DSS i sl.) s kojima trebamo biti usklađeni. Uz to treba uzeti u obzir projekte i njihove troškove, sigurnosna pravila, analize poslovnog utjecaja, te procjene trećih strana s kojima surađujemo.

Ciljevi ulaganja u upravljanje informacijskom sigurnošću trebaju biti povećanje sigurnosti, otpornost na incidente i mogućnost brzog oporavak ključnih poslovnih funkcija i nastavak poslovanja. Zvuči komplicirano i skupo? Ne mora biti.

Možemo vam pomoći da organizirate sustav informacijske sigurnosti i educirate svoje djelatnike te, ukoliko želite, nastavite samostalno upravljati informacijskom sigurnošću korištenjem definiranih politika, procedura i povezane dokumentacije – otvoreno, fleksibilno i vrlo jednostavno preko Eramba – GRC platforme.

GRC = Governance (Upravljanje) + Risk (Rizici) + Compliance (Usklađenost)

Za više informacija kontaktirajte nas na prodaja@infosistem.hr.

Javite nam se

Želite saznati više o našim rješenjima i uslugama ili vam treba pomoć s IT izazovima?