Vijesti

Dodatno priznanje i potvrda kvalitete DR SHARE projekta

DR SHARE projekt dobitnik je nagrade za najbolji projekt sigurnosti lokalne zajednice na Adriatic City Security Conference 2018.

U Splitu se od 22.3.-23.3.2018. godine održava konferencija Sigurnost gradova 2018 (Adriatic City Security Conference 2018), na kojoj je danas u 9:45 sati održano proglašenje rezultata natječaja za najbolji projekt sigurnosti lokalne zajednice. Dobitnik je Vukovarsko-srijemska županija za projekt DR SHARE – „Disaster Reduction, Standardized Hazard Analysis and Risk Evaluation“, unutar kojeg je Infosistem razvio aplikaciju koja će pomoći izvršnim tijelima i stožerima civilne zaštite JLP(R)S u učinkovitijem upravljanju u kriznim situacijama.

Ukupna vrijednost projekta je 281.222 eura, a sufinanciran je sredstvima Europske unije u iznosu od 75%. Uz nositelja projekta, Vukovarsko-srijemsku županiju, sudjelovali su partneri iz Hrvatske (Agencija za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast te Državna uprava za zaštitu i spašavanje), Srbije (Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu suradnju i lokalnu samoupravu AP Vojvodine te Fond “Europski poslovi” AP Vojvodine) i Bosne i Hercegovine (Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Posavske županije).

Programska aplikacija koju je razvio Infosistem će osigurati brz i ciljani odgovor u slučaju velike nesreće ili katastrofe sustava civilne zaštite na lokalnoj i područnoj (regionalnoj) razini, te omogućiti učinkovito, brzo i pregledno korištenje raspoloživih resursa i kapaciteta u sustavu civilne zaštite na razini JLP(R)S.

Između ostalog, ovom aplikacijom će se osigurati mogućnost dimenzioniranja potrebnog odgovora u odnosu na rizik, pregled aktiviranih i preostalih kapaciteta i resursa u realnom vremenu, te brz ispis mobilizacijskih poziva i naloga. Rezultat navedenog je brže vrijeme reakcije, upravljivost dostupnim resursima, smanjenje štete na najmanju moguću mjeru, povećana otpornost na rizike, te najbitnije – povećana sigurnost stanovništva.

Vukovarsko-srijemska županija zajedno s ekspertima koji su bili uključeni u projekt omogućila je da on bude realiziran na najbolji mogući način, te ovim putem želimo istaknuti kako nam je iznimno drago što smo imali priliku razviti aplikaciju koja će pridonijeti boljoj organizaciji i zaštiti lokalnog stanovništva, te omogućiti kvalitetniju razmjenu informacija na prekograničnim područjima u kriznim situacijama.

Javite nam se

Želite saznati više o našim rješenjima i uslugama ili vam treba pomoć s IT izazovima?