Vijesti

Sigurnost na prvom mjestu

Ovih dana više nego ikada možemo reći da nesreća ne dolazi sama. Dok su svi obraćali pažnju i pričali o koronavirusu i karanteni, Zagreb je zadesio najveći potres u proteklih 140 godina. Nekako je ispod radara prošao hakerski napad na domaću tvrtku i na sustav online nastave. Navodno su u potresu stradali i podatkovni centri o čemu mediji gotovo i nisu izvjestili. Treba li nabrajati dalje. Na prirodne nepogode ne možemo utjecati, ali rizike koje nose trebamo uzeti u obzir.

Ovo nisu jedini slučajevi. Ako pratite vijesti iz IT sigurnosne zajednice vidjet ćete naslove poput „Korona antivirus inficira računala žrtava“, „Interaktivne mape širenja korona virusa sadrže virus“, „Novi kripto virus širi se kroz poruke elektronske pošte o korona virusu “ i slične.

Zbog svega navedenog danas je presudno imati i aktivirati planove za kontinuitet poslovanja i oporavak od katastrofe, revidirati kalkulacije rizika i posjedovati planove za reakciju i akciju na incidente.

Da bi ovo bilo moguće potrebna je suradnja između svih odjela u vašoj organizaciji. Potrebna je informatička disciplina, znanje i informatička higijena. Potrebno je imati uvid u informacije o najnovijim prijetnjama i o događajima u vašem sistemu. Bitna su i tehnološka rješenja kojima ćemo se boriti protiv najnovijih prijetnji. Potrebno je i sve ove elemente organizacijski postaviti u kontekst sa vašim poslovanjem.

Zato ako već upravljate informacijskom sigurnošću kontaktirajte nas (prodaja@infosistem.hr) jer sigurno možemo predložiti i ponuditi poboljšanja. Ako ne upravljate informacijskom sigurnošću i/ili nemate dovoljne resurse, nudimo kompletnu organizaciju informacijske sigurnosti i primjenu tehničkih rješenja renomiranih svjetskih proizvođača sigurnosne opreme.

I na kraju, dočekajmo iduću kriznu situaciju spremni i organizirani.

Javite nam se

Želite saznati više o našim rješenjima i uslugama ili vam treba pomoć s IT izazovima?