Vijesti

Slavimo 40 godina Infosistema!

Valentinovo, dan zaljubljenih, nama je dan zaljubljenika u informacijske tehnologije i dan kada je 1980. godine počela naša priča. Ono što najviše želimo istaknuti i proslaviti ovom obljetnicom je vrhunsko tehnološko znanje naših stručnjaka, ljudi koji su oblikovali našu povijest. Zahvaljujemo svim našim djelatnicima na trudu, radu i kontinuiranom razvoju. Sretan vam naš dan i hvala što ste dio naše priče!

A naša priča vuče korijene iz davne 1959. godine, kada radimo prve korake na području informatičke djelatnosti u sklopu Merkantilea, te uvodimo na ove prostore tehnologiju koja je bila jedna od najnaprednijih u svijetu. U tom periodu ostvarujemo i prve uspjehe:

  • instalacija prvih velikih računalnih komunikacijski orijentiranih sustava (SRCE – Sveučilišni računski centar Zagreb, Željezara Sisak)
  • instalacija prvih velikih multiprocesorskih računalnih sustava (INA, SRCE)
  • usluge tehničke podrške za Sperry UNIVAC u inozemstvu

Na samo Valentinovo 1980. godine postajemo Infosistem i tu počinje naša priča i novi uspjesi:  

  • uvođenje prvih računala za AOP (automatska obrada podataka)
  • uvođenje prvih računalnih mreža
  • instalacija prvih višeprocesorskih sustava
  • prva primjena relacijskih baza podataka
  • izgradnja prvih sustava sa distribuiranom obradom podataka….

Od 1990.-ih se uz našeg partnera Unisys okrećemo prema financijskom sektoru i uskoro krećemo sa prvim implementacijama financijskih rješenja u bankama na području Hrvatske, a zatim i Mađarske, Grčke, Slovenije, Cipra, Islanda, te Ujedinjenih Arapskih Emirata.  U isto vrijeme radimo i na razvoju integralnih sustava za cestovni promet, te kontinuirano širimo ponudu rješenja i usluga na domaćem tržištu.

Ne zaboravljamo niti na društveno i humanitarno djelovanje, te tijekom tog perioda sponzoriramo i velik broj sportskih i kulturnih događanja (moto utrke na Grobniku, Croatia Open Umag, jedrilicu Hrvatska Čigra, Rukometni klub Medveščak, Kuglački klub Medveščak, HNK, …) i financijski podupiremo školovanje djece poginulih hrvatskih branitelja.

Danas, u četrdesetoj godini postojanja, naša misija ostaje pružati rješenja i usluge u skladu sa najvišim tehnološkim dostignućima, podržavajući kontinuirani razvoj naših stručnjaka, nikada ne zaboravljajući i humanitarnu stranu Infosistema.

Javite nam se

Želite saznati više o našim rješenjima i uslugama ili vam treba pomoć s IT izazovima?